Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-spenótos gombóc

Hozzávalók

  • 1 csomag spenót (50 dkg, gyorsfagyasztott)
  • 1 db fehér kenyér (45 dkg)
  • 6 dkg parmezán
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1. A spenótot felengedjük. A sütőt előmelegítjük 100 fokra. A kenyér héját vékonyan levágjuk, a belét éles késsel hosszában 1 cm vastagon felszeleteljük. A szeleteket 1 centi vastag csíkokra, ezeket pedig kockákra daraboljuk. Tepsiben eloszlatjuk, az előmelegített sütőben szárítjuk 15 percig, majd hűlni hagyjuk kb. 30 percig.
    2. A sajtot finomra reszeljük. A spenótot alaposan kinyomkodjuk, és finomra vágjuk. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, majd 2 dkg felhevített vajon pároljuk 3-4 percig. Hozzáadjuk a spenótot, és tovább pároljuk egy rövid ideig. Felöntjük a tejjel, felforrósítjuk, és sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. 30 dkg kenyérkockát nagy tálba szórunk, és leöntjük a spenótos tejjel. Fakanállal hozzákeverjük a tojásokat, kézzel belegyúrunk 3 dkg sajtot, majd állni hagyjuk 10 percig.
    3. Nagy fazékban vizet forralunk. Közben a spenótos masszából vizes kézzel 12 db gombócot kerekítünk. A vizet megsózzuk. Beleengedjük a gombócokat, és közepes tűzön megfőzzük az újraforrástól számított 12-15 perc alatt.
    4. A maradék vajat serpenyőben felolvasztjuk. A gombócokat habszedőkanállal kiemeljük, és tiszta konyharuhán lecsepegtetjük. A maradék reszelt sajttal megszórva, az olvasztott vajjal fogyasztjuk.

    9 KÖNNYŰ FOGÁS, AMIT EL KELL KÉSZÍTENED TAVASSZAL >>>

    ISTENI VENDÉGVÁRÓ FALATKA: SPENÓTOS-SAJTOS RÚD >>>

    ÍGY KÉSZÍTS SPENÓTOS GYÚRT TÉSZTÁT 5 LÉPÉSBEN! >>>

    Még több spenótos étel receptje >>>

     

Köretként is tálalhatod. A készítéséhez levágott kenyérhéjat darabokra tördelve megpiríthatod az olvasztott vajon és a gombócokhoz kínálhatod vagy panírozáshoz morzsává őrölheted.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin