Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-gombás tészta

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. 5 dkg vajat felforrósítunk egy serpenyőben, megpirítjuk rajta a felszeletelt gombát, megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a spenótot is. Az aszalt paradicsomot felaprítjuk és hozzáadjuk a spenótos gombához. Végül hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, kicsit összefonnyasztjuk, az egészet levesszük a tűzről és félre tesszük.
  3. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat. Felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Hozzáöntjük a reszelt parmezánt, alaposan összekeverjük, sózzuk és borsozzuk.
  4. Hozzáforgatjuk a tésztát és a gombás ragut, majd friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

NÉZD VIDEÓN, hogy készül a spenótos-gombás tészta

Ezek is érdekelhetnek

Friss