Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos galuska

Hozzávalók

  • 50 dkg friss spenótlevél
  • 20 dkg ementáli sajt
  • 25 dkg szikkadt fehér kenyér
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • bors
  • szerecsendió
  • 5 dkg vaj (+ a formához)
  • 8 db zsályalevél

Elkészítés

    1. A leszárazott, megmosott spenótot forrásban levő, sós vízben előfőzzük, majd jól kinyomkodjuk és finomra aprítjuk. A sajtot lereszeljük. A kenyér héját levágjuk, belét apróra kockázzuk, majd megöntözzük a tejjel, és pépesre nyomkodjuk. Hozzáadjuk a spenótot, a tojásokat, a lisztet és a sajt felét.
    2. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és alaposan összedolgozzuk. A masszából evőkanálnyi adagokat szaggatunk, és nedves kézzel galuskákat formázunk belőlük.
    3. A galuskákat forrásban levő, sós vízbe dobjuk, és közepes tűzön 5-7 percig főzzük. Ezután habszedőkanállal kivesszük, és lecsepegtetjük.
    4. A vajat felolvasztjuk, és megfuttatjuk rajta a zsályaleveleket. A spenótos galuskákat kivajazott formába tesszük, majd leöntjük a zsályás olvasztott vajjal és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végül rövid ideig grillezzük, amíg a sajt ráolvad.

    12+1 INSPIRÁLÓ ÖTLET, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD A SPENÓTOT! >>>

    Mindent a spenótról >>> 

    5 MÓDSZER, HOGY MEGSZERESD A SPENÓTOT! >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress

MME
Tavasszal spenót helyett kipróbálhatjuk csalánnal is. A kesztyűben gyűjtött zsenge hajtásokat leforrázzuk: ettől elveszítik csípősségüket, és a torkunkat sem fogják égetni. A csalán nemcsak tea formájában hasznos! A belőle készített leves és főzelék magas vas-, kálium-, K-, B- és C-vitamin-tartalma miatt különösen egészséges.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin