Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos frittata

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 15 dkg spenót
  • 1 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 nagy csiperkegomba
  • 3 db tojás
  • 0,5 dl tej
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg parmezan
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • kakukkfű
  • oregano

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát, a paprikát és a gombát felszeletelem, a fokhagymát aprítom, a paradicsomot nyolcadolom. A hagymazöldet félreteszem, a spenótot felvagdalom.

    Egy nyél nélküli serpenyőben az olajon megdinsztelem a hagymát. Hozzáteszem a zöldségeket, fűszerezem. Időnként megkeverem. Közben a tojást a tejjel felverem, fűszerezem, a zöldségekre öntöm.

    A sajtot lereszelem, a rántottára szórom. 10 perc elteltével rászórom az újhagyma zöldjét, s a serpenyőt beteszem a 200 C fokra előmelegített sütőbe, grill fokozaton még 10 percig sütöm.

    Kakukkfűvel és oreganóval meghintve, kenyérrel tálalom.

Megjegyzés

A frittata az olaszok rántottája. A hozzávalók tetszőlegesek, én most ezt a változatot készítettem el.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin