Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos-fetás lazaccal töltött rétes

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg fagyasztott spenótlevél
  • 1/2 bögre feta sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • 1/2 bögre olívaolaj (+ a kenéshez)
  • 2 csomag réteslap
  • 45 dkg lazacfilé (2 db)
  • 1/2 bögre tejföl
  • 1/2 bögre kígyóuborka
  • 1 tk friss kapor

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Összekeverjük a felolvasztott, kinyomkodott, szárazra itatott spenótot a morzsolt fetával, az apróra vágott fokhagymával, a kakukkfűvel és az olívaolajjal.
    2. Egy réteslapot megkenünk olajjal, ráteszünk még 3-4 réteslapot, mindegyiket megkenjük olajjal. Félretesszük a maradék réteslapokat.
    3. Egy lazacfilét teszünk a réteslap rövidebb oldalára, ráteszünk a spenótos keverékből és becsomagoljuk a réteslappal. Fejjel lefelé sütőpapírra tesszük, megkenjük az olajjal és a tetejét bevágjuk 3 csíkban. A másik lazacfilével ugyanígy járunk el.
    4. 10-12 percig sütjük, amíg aranybarna lesz. Közben kikeverjük a tejfölt a lereszelt uborkával és az apróra vágott kaporral. A halat a tejfölös-uborkás szósszal tálaljuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    FÜSTÖLT LAZACOS FALATKÁK>>> 

    LAZACOS RIZOTTÓ>>> 

Megjegyzés

1 bögre = 2,5 dl

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin