Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-fetás batyucskák

5 5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat felkockázzuk, a póréhagymát felkarikázzuk és szétszedjük, majd megdinszteljük a vajon. Belereszeljük a fokhagymát.

Külön serpenyőben a felkockázott bacont megpirítjuk, és hozzáadjuk a hagymákhoz, majd megborsozzuk (sózni a legvégén kell, mert a feta és a bacon is sós). Belekeverjük a krémsajtot, majd a spenótot megmossuk, szárait letépkedjük, leveleit durvára összevágjuk, és a baconos-hagymás keverékben megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felkockázott fetát és a főzőtejszínt. Megkóstoljuk, hogy kell-e bele só. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tojást.

A leveles tésztát kb. 30x45 cm-s téglalappá nyújtjuk, és 24 négyzetre felvágjuk. Mini quiche formákba fektetjük, a tölteléket elosztjuk, és mind a 4 sarkát felhajtjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Mini quiche formák helyett használhatunk muffinsütőt is. Abból egy kicsit nehezebb lesz kivenni a batyucskákat.

Már előző este el lehet készíteni a tölteléket, így időt spórolhatunk.
- engebea

Ezek is érdekelhetnek