Elkészítés: A hagymákat felkockázzuk, a póréhagymát felkarikázzuk és szétszedjük, majd megdinszteljük a vajon. Belereszeljük a fokhagymát.
Külön serpenyőben a felkockázott bacont megpirítjuk, és hozzáadjuk a hagymákhoz, majd megborsozzuk (sózni a legvégén kell, mert a feta és a bacon is sós). Belekeverjük a krémsajtot, majd a spenótot megmossuk, szárait letépkedjük, leveleit durvára összevágjuk, és a baconos-hagymás keverékben megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felkockázott fetát és a főzőtejszínt. Megkóstoljuk, hogy kell-e bele só. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tojást.
A leveles tésztát kb. 30x45 cm-s téglalappá nyújtjuk, és 24 négyzetre felvágjuk. Mini quiche formákba fektetjük, a tölteléket elosztjuk, és mind a 4 sarkát felhajtjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre