Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 tortilla lap
  • 40 dkg feketebab (konzerv, előre főzött)
  • 30 dkg spenót
  • 4 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss koriander
  • olíva olaj
  • bors
  • A sajtszószhoz:
  • 25 dkg cheddar sajt
  • 3,5 dl tej
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál bors

Elkészítés

Elkészítés: A sajtszószhoz olvasszuk meg a vajat, majd a tűzről lehúzva keverjük el benne a lisztet, sózzuk, borsozzuk. Apránként adjuk hozzá a tejet, folyamatos kevergetés mellett főzzük alacsony lángon, amíg sűrű, de selymes lesz (kb. 5 perc), majd reszeljük bele a cheddar sajtot, addig keverjük, amíg a sajt teljesen felolvad.

Egy serpenyőben kevés olívaolajon futtassuk meg az aprított újhagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a lecsöpögtetett konzerv feketebabot, sózzuk, borsozzuk, pároljuk együtt 5 percig, kevergetés közben egy krumplinyomóval, kissé törjük át a babot, pépesítsük. Szedjük ki egy tálba.

A serpenyőbe kevés olajra dobjuk a spenótot, sózzuk, 1-2 percig pároljuk csak, épp hogy összeessen, majd egy szűrőben nyomkodjuk ki, csepegtessük le.

A tortilla lapok felén osszuk el a feketebabpürét, majd rá a spenótot. Hajtsuk félbe a tortilla lapot, és felforrósított száraz grill serpenyőben süssük mindkét oldalán 2-2 perc alatt aranybarnára.

Meleg sajtszósszal kínáljuk, friss, aprított korianderrel szórjuk meg.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss