Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos-cukkinis lasagne

Dobd fel a házi tésztát friss zöldségekből és ízletes húsokból készített feltétekkel és töltelékekkel! Van egy megbízható tészta alapreceptem: Gyúrjunk sima tésztát 30 dkg lisztből, 3 db tojásból és 1/2 tk sóból, majd folpakba csomagolva tegyük a hűtőbe 30 percre.

Hozzávalók

  • 1 kg spenót
  • 6 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 7 dl tej
  • 2 db cukkini
  • 3 db paradicsom
  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1.

    A spenótot megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk, és az olívaolaj felén megpároljuk, amíg összeesik. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, és pár percig még pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.

    2.

    Megmossuk a spenótot, majd kisebb darabokra vágjuk, és az olívaolaj felén megpároljuk, amíg összeesik. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, és pár percig még pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.

    3.

    A cukkinit és a paradicsom ot felszeleteljük, a cukkinit megpirítjuk a maradék olajon.

    4.

    A lasagne tésztát alaprecept szerint elkészítjük, vékonyra nyújtjuk, és kb. 15 × 8 cm-es darabokra vágjuk, majd tűzálló edénybe rétegezzük a spenótos szósszal, a paradicsom mal, a cukkinival és a fetával együtt.

    5.

    A tetejére szószt és a reszelt sajtot teszünk. Előmelegített sütőben 180 fokon körül-belül 45 percig sütjük.

    11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

    13 CUKKINIS EGYTÁLÉTEL, AMIT TE IS AZONNAL EL AKARSZ KÉSZÍTENI! >>> 

    15 ISTENI RECEPT FETA SAJTTAL - A GÖRÖG SALÁTÁN TÚL! >>> 

Sokan ódzkodnak attól, hogy száraz tésztát tegyenek a húsokra, és előfőzik azt. Így azonban a tészta a vizet szívja magába, nem pedig a mártást, amitől finomabbá válik.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin