Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei cukkinifőzelék, ahogy még sosem próbáltad - zseniális paleo recept!

Nincs is jobb a friss, szezonális, szabadföldi zöldségeknél és gyümölcsöknél! Ezeknek van illatuk, ízük, vitamintartalmuk - nem úgy, mint az üvegházban érlelet, vegyszerezett társaiknak. Ha tehetjük, használjunk ilyen alapanyagokat a főzéshez, az ízélmény összehasonlíthatatlan lesz!

Már egy éve gazdasági tagok vagyunk egy biokertészetnél. Ez azt jelenti, hogy éves tagdíjat fizetünk, és minden héten friss, szezonális zöldségeket és gyümölcsöket kapunk. Amikor beléptünk, még nem is gondoltam, hogy milyen fantasztikus dolgunk lesz! Áron, a gazda, személyesen hozza fel az átvevőpontokra a gyönyörű zöldségeket, és mindig van meglepetés a palettán.

Én emlékszem még gyermekkoromból egyes zöldek illatára, színére, és arra, hogy mikor teremnek. Ezeket az ízeket, illatokat, manapság sajnos már elég ritkán lehet érezni. A túlzott kereslet és kínálat miatt ma már nincs szezonalitás. Minden kapható, minden évszakban. Ennek azonban az az ára - azon kívül, hogy az ára sokszor magas -, hogy nem a nap érleli, vegyszeresek és íztelenek a zöldségek. Gondoljunk csak a paradicsomra: én már évek óta tartózkodom a téli paradicsomevéstől. Ugye mennyivel zamatosabb a nyári bordó, illatos paradicsom!

A múlt heti zöldségcsomagunkban sok más egyéb mellett, volt újhagyma, spenót és pagoda karfiol is -  még sosem láttam ennyire gyönyörű zöldséget! Igazi műalkotása a természetnek. Mindenből kicsi jutott nekünk, mert egy másik családdal vagyunk egy csomagban, de a sok kicsit, meg amit még a hűtőben találtam hozzá, elkészítettem főzeléknek. Petra a múltkor zöldbab főzeléket kért, ezért igyekeztem neki is kedvezni, és a spárgakarikák lettek a babok benne. 

ZÖLDFŐZELÉK PECSENYE KACSAMÁJJAL >>> 
Házigazdánk további cikkeit és receptjeit itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss