Elkészítés: A csirkecombokat megtisztítjuk, megsózzuk. A spenótot, a fokhagymát, a fenyőmagot és az olívaolajat összeturmixoljuk botmixer segítségével. Teszünk bele frissen őrölt borsot, majd hozzákeverjük a parmezánt. Az így kapott pestót betöltjük a csirkecomb bőre alá. A fél fej hagymát karikára vágjuk, beszórjuk egy jénai tálba, majd erre helyezzük a pestós csirkecombokat. Ráöntjük a fehérbort, és fedő alatt 180 fokon kb. 45 percig pároljuk a sütőben. A burgonyát megmossuk, és egy nylon tasakban 6-7 percre betesszük a mikró. Ennyi idő alatt megpuhul, majd megtisztítjuk, és négy felé végjuk. Amikor a húsról levesszük a fedőt, mellé tesszük a burgonyákat, és visszatéve a sütőbe az egészet pirosra pirítjuk. Paradicsom saláta jól illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre