Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos canelloni

default user icon
7 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3-4 cannelloni cső/fő
  • 1 kg spenót
  • 50 dkg ricotta
  • 2 tojássárgája
  • 1 nagy vagy 2 kis doboz paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag pármai jellegű sonka
  • 5 dkg parmezán
  • 1 csomag füstölt scarmorza
  • bors
  • szerencsendió
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, laskára vágjuk, és egy kanál olívaolajon 3-4 perc alatt megpároljuk. A spenótot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a ricottát, a tojássárgáját, a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és apróra vágott vagy átnyomott 1 gerezd fokhagymával ízesítjük. A sonkát apró kockákra vágjuk, és azt is hozzákeverjük.
    Egy serpenyőben felmelegítünk egy kanál olívaolajat, megfuttatjuk rajta a másik gerezd apróra vágott fokhagymát, felönjük a paradicsompürével és vízzel (a paradicsompüré mennyiségének kétszeresével). Borsozzuk, sózzuk, és 1-2 percig forraljuk.
    Elkezdjük betölteni a cannellonikat úgy, hogy az alját befogjuk a kezünkkel, és kiskanállal vagy villával belekanalazzuk, nyomkodjuk a tölteléket. Egy jénai tálat kiolajozunk, a cannellonikat a tálba egymás mellé fektetjük. Ha maradt volna még töltelék, rákenjük a csövekre, és ráöntjük a paradicsommártást is. 180 fokos sütőben 40-45 percet sütjük. Lereszeljük a scarmorzát, megszórjuk vele a tésztát, és még 10-15 percet sütjük. A tányéron meghintjük még reszelt parmezánnal.

Megjegyzés

Friss helyett használhatunk mirelit spenótot, de ha lehet, akkor igyekezzünk darabosabbat venni, mert az jobban mutat. Végső esetben a püré is megteszi. A mirelit, már megpárolt spenótból elég 50 dkg, amit csak fel kell olvasztani, úgy dolgozhatunk vele tovább. Ha nem kapunk ricottát, a sima magyar túró is megteszi. Nem kell félni, hogy nincs előfőzve a tészta, ha ügyelünk rá, hogy a mártás mindenütt beborítsa, és elég ideig sütjük, ugyanolyan puha lesz, mintha előfőztük volna, csak így gyorsabb és könnyebb is őket megtölteni. Ha kicsit szelídebb ízeket szeretnénk, a paradicsommártáshoz keverhetünk +1 dl tejszínt (akkor kevesebb víz kell bele egy picivel). Cannelloni helyett óriás kagylótésztát is tölthetünk, abból egy főre 5-6 darabot számoljunk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

csucsi88
A cannellonit előtte kifőzzük, vagy a \"létől\" jó lesz a sütőben?
Xtina7
A párom olasz és azt mondta, hogy ez a cannelloni jobb, mint ahogy az anyukája készíti. Ennél nagyobb dicséretet aligha kaphattam volna! :-) Az elmúlt egy hónapban már háromszor megcsináltam, akkora sikere van!!! Köszönöm a receptet!!!!!!
Blekko
Pontosan ugyanígy készítettem és mondhatom, hogy remek lett. Kísérleteztem más tésztafajtával is, de rájöttem, hogy jobb betöltve, mert akkor nem szárad ki a túró a sütőben. Gratula!
zoomania
Mivel csak fél csomag spenótom volt, kipótoltam egy kis főtt, összetört brokkolival. Az is zöld :-). A paradicsomszószba pedig tettem hagymát is. Isteni lett! A párom nem rajong a spenótért, de ezt imádta!
monoma
Ki kell próbálni ;o)) Vagy nem, és akkor a tésztát spenótos vagy tejszínes mártással leönteni.... Mi merészek voltunk (mertünk nagyot álmodni???), és a családban nem, hogy senki nem lett rosszul, hanem mindenkinek ízlett. Ezért is mertem beküldeni... Egyébként voltak már olyan párosítások a konyhában, amitől kezdetben borzongtak, borzongtunk, aztán mára az emberek többségének teljesen természetes lett: pl. mézes-mustáros pác, vagy paradicsom-tejszínes szósz...vagy a Receptklubból egy gesztenye krémleveshez betétként pirított kalácson pármai sonka...
csoda.nagyi
Szerintem is kár paradicsommal összekeverni a spenót és túró fantasztikus kettősét
ladyeva
Biztos, hogy jó együttes spenót és túró mellé a paradicsom?

Hasonló Receptek

Magazin