Elkészítés: Az asztalra terítsünk le egy nagyobb darab csomagoló fóliát. Gyengén sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval. Fektessük rá a filéket, majd fűszerezzük be a húsok felső felületét is. Hajtsuk rá a fóliát, és sodrófával gyengéden veregessük bele a fűszereket.
Egy serpenyőbe öntsünk 2 evőkanál olívaolajat, és forrósítsuk fel. Fektessük bele a húsokat, és oldalanként süssük 3-4 percig. Közben adjuk hozzá a felkockázott bacont, és süssük zsírjára.
Ha a bacon is megsült, tegyük bele a spenótleveleket, és 1-2 percig pároljuk, éppen csak annyi ideig, hogy bevonja a bacon zsírja.
Tegyük tányérra a csirkemellet, halmozzuk rá a baconös spenótot, öntözzük meg egy kevés szafttal, és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre