Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótkrémmel töltött tojás

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • bors
  • 25 dkg spenót
  • 3 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • 1 ek főtt kukorica
  • 4 db koktélparadicsom

Elkészítés

    1. 1. A tojásokat megmossuk, sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítve lehűtjük.
    2. Néhány szép, kisebb spenótlevelet félreteszünk a díszítéshez, a többit megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, és lobogva forró, enyhén sós vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük, azonnal bő hideg vízzel leöblítjük, jól lecsepegtetjük, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet, és finomra-pépesre vágjuk
    3. A tojásokat meghámozzuk, „deréktájban”, körben, késheggyel cakkosan bevágjuk, és óvatosan, hogy a cakkok hegye épségben maradjon, kettényitjuk őket . Aljukból levágunk egy vékony szeletkét, hogy ne billegjenek majd a tálon. Sárgájukat kiemeljük, tálkába tesszük.
    4. A tojássárgákhoz adjuk a spenótpürét, a majonézt, a mustárt, az áttört fokhagymát, frissen reszelt szerecsendióból egy csipetet, sót és borsot, habosra keverjük.
    5. 10-12 mm átmérőjű, sima csőrbetéttel ellátott nyomózsákba szedjük , és a tojásfehérje alapba töltjük. Egy dobozba tegyük lefedve tálalásig hidegen tartjuk.
    6. Tálaláskor megmossuk és szárazra lapogatjuk a félretett spenótleveleket. A paradicsomot megmossuk, szárcsonkját kivágjuk, ketté szeljük. A töltött tojásokat szép színes lapostányérra rendezzük, tetejüket 1-1 szem kukoricával díszítjük, a tányér peremét pedig kirakjuk a spenótlevelekkel és a paradicsomfelekkel. Előételként kínálhatjuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin