Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenót tükörtojással

default user icon

Hozzávalók

  • 1,5 kg spenótlevél
  • 1 ek vaj
  • 3 ek olaj (+ a sütéshez)
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 6 db tojás
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. 4-5 liter vizet felforralunk 1 tk sóval. Beletesszük a megtisztított spenótot, és 4-5 percig főzzük. Leszűrjük, és azonnal lehűtjük hideg vízzel. Alaposan kinyomkodjuk, majd 1,5 cm-es csíkokra vágjuk.
    2. Egy lábasban közepes lángon összeolvasztjuk a vajat az olajjal. Rátesszük a felkarikázott újhagymát, finoman megsózzuk, és 2-3 percig pirítjuk. Ráreszeljük a fokhagymát, és ezzel is pirítjuk pár másodpercig, majd hozzákeverjük a spenótot. Felöntjük a 4 dl vízzel, lefedjük, és 4-5 percig főzzük.
    3. Közben egy keverőtálban kikeverjük a tejszínt két tojássárgájával, majd megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáadunk 2 ek főzőlevet, majd a főzelékalapra öntjük. 1-2 percig keverjük, majd levesszük a tűzről.
    4. Egy serpenyőt meglocsolunk pár csepp olajjal, és kisütjük a tükörtojásokat. A főzeléket a frissen sült tükörtojással tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin