Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótfőzelék fokhagymásan

MME MME
2 4.3/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A spenótfőzelék elkészítéséhez a friss spenótot megmossuk, majd 3 dl forrásban lévő vízbe tesszük, és a forrástól számítva 5 percig főzzük. (A spenótfőzeléket fagyasztott spenótból is elkészíthetjük. Ez esetben a kiolvasztott spenótot tesszük fel főni.)
  2. Egy másik lábasban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és a zúzott fokhagymát, világosra pirítjuk, majd beletesszük a spenótot és a tejet.
  3. Megsózzuk, végül felfőzzük 5 perc alatt.
  4. Krémesre, simára turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, bosozzuk és tálaljuk. Remekül illik hozzá a fasírt, és/vagy a tükörtojás.

Nézd meg a klasszikus spenótfőzelék elkészítését videón!


Megjegyzés

Tükörtojással, pörkölttel vagy rántott hússal tálalom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss