Spenótfőzelék egyszerűen

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg friss spenótlevél (szárak nélkül)
  • 2 db száraz vagy szikkadt zsemle
  • 4 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma aprítva
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A spenótleveleket alapos mosás után sós vízben pár perc alatt megfőzöm (csak addig, amíg összeesnek a levelek), kicsit hűtöm, közben beleáztatom a zsemléket, majd botmixerrel összeaprítom.

    Egy másik edényben világos rántást készítek, megfuttatom rajta a fokhagymát, felengedem tejjel, hozzáadom a spenótkeveréket, majd ízesítem sóval, borssal, összeforralom.

Megjegyzés

A spenót levét ezen a módon felhasználom, mert tele van értékes ásványi anyagokkal, amit kár kiönteni szerintem. Ha szerencsénk van – mint most nekem –, a piacon konyhakészen be lehet szerezni termelőnél, így nem kell csipegetni a szárakat, ezért volt esetemben egyszerűbb, mint máskor.

Rozsnyai Gabriella
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Rozsnyai Gabriella 5 évvel ezelőtt
Kedves Marika! Annyira zsenge volt még a spenótlevél , hogy szinte világos zöld volt a főzőleve, nem éreztünk keserű ízt rajta - finom volt. Aztán később amikor már erőteljesebbek a levelek én sem teszem bele a főzőlevét, csak ilyenkor kora tavasszal. (beleírhattam volna így igaz...)
Lakatosné Harmat Mária 5 évvel ezelőtt
Sajnos nem érdemes a spenót főzőlevét beleönteni, mert keserű lesz tőle a főzelék.

Hasonló Receptek

Magazin