Elkészítés: A zsemlét vízbe áztatom.
A spenótot váltott vízben megmosom, forrásban lévő kb. 1,5 liter sós vízbe dobom, főzöm 3-4 percet. Szűrővel leszűröm, hűtöm, ha már nem forró vágódeszkán a kicsavart zsemlével együtt késsel összeaprítom (sűrűn megcsapkodom hosszú pengéjű éles késsel).
Az olajból a liszttel zsemleszínű rántást készítek, pár másodpercig kevergetem benne a fokhagymát, felengedem hideg tejjel. Sózom, hozzákeverem a spenótot, az újraforrástól számítva pár percig csendesen főzöm sűrűn kevergetve, mert szeret pöfékelni, közben őrölt borssal ízesítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre