Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Specli alaprecept

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat felütjük és egy villával alaposan felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Beletesszük a lisztet és a sót, majd kézi vagy gépi habverővel alaposan kidolgozzuk a tésztát egészen addig, amíg az el nem kezd egy kicsit hólyagosodni. Ezután legalább negyed órát hagyjuk pihenni.
  2. A tészta kifőzéséhez egy közepes lábasban - pici sóval - vizet forralunk, egy másik tálba pedig egy kevés zsiradékot öntünk, és takarékon lévő lángra tesszük.
  3. A speclit a nokedlihoz hasonlóan kiszaggatjuk a forró vízbe, arra ügyelve, hogy a nokedlinál hosszabb szálakat hagyjunk. A megfőtt tésztát szűrővel vagy szűrőkanállal kiemeljük a vízből, lecsöpögtetjük, és a másik, előmelegített, kevés zsiradékot tartalmazó tálba tesszük, majd átpirítjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss