Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spárgával tűzött csirkemell sajtmártásban

default user icon
3 4.2/5

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell
  • 12 db spárga
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 5-6 szelet bacon
  • 10 dkg márványsajt
  • 3 dl tejszín
  • 1 ek parmezán
  • 1 db paradicsom
  • bors
  • olívaolaj
  • vaj

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt csirkemellet egy hegyes, éles késsel felszúrjuk, majd megtöltjük a megtisztított spárgákkal. Megsózzuk, megborsozzuk, és néhány perc alatt elősütjük olívaolaj és vaj keverékén.Ezután egy tűzálló tál aljára fektetjük a baconszeleteket, és rátesszük a megsütött húsokat.
    2. A sajtmártáshoz a tejszínt egy fazékba öntjük, beletördeljük a márványsajtot és a parmezánt, majd az áttört fokhagymát. Kis lángon addig főzzük, amíg a sajt elolvad.
    3. A mártást a húsokra öntjük, a tetejére paradicsom karikát teszünk. 20 percig lefedve sütjük, majd a fóliát eltávolítva további 10 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Köretnek párolt rizst ajánlok, bár a burgonyapüre is illik hozzá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

lildi2
Bocs, de a fokhagymával mit kell csinálni? A tálba tenni a mártással együtt? Vagy?
h.petra
Nagyon finom!Nem is sok idő elkészíteni,laktató,és különleges!Köszi a receptet!
ancsa néni
bisztosan nagyon finom lehet , majd elkészítjük a kis lányommal , és akkor meg írom , hogyan sikerült .

Hasonló Receptek

Magazin