Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spárgatorta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 30 dkg mélyhűtött leveles tészta
  • 25 dkg spárga
  • 10 dkg gépsonka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • fél liter besamel mártás
  • 2 tojás
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Előkészítés: A mélyhűtött leveles tésztát hagyjuk felengedni. A spárgát alaposan megtisztítjuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. A sonkát vékony csíkokra metéljük. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk, és apróra vagdaljuk.
    Elkészítés: A spárgát a vajjal és a cukorral nem túl puhára főzzük. A besamelt elkeverjük a tojásokkal és a tojássárgájákkal. Beledolgozzuk a sonkát, a sajtot és a petrezselymet is. Kevés borssal fűszerezzük. A leveles tésztát kinyújtjuk, a lapokat egymásra fektetjük, és még egyszer kinyújtjuk. Hideg vízzel kiöblítünk egy kb. 28 cm átmérőjű tortaformát, és kibéleljük a tésztával úgy, hogy az oldalára is jusson. A lelógó részeket levágjuk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A formába öntjük a besamelt (körülbelül a forma kétharmadáig érjen), belenyomkodjuk a spárgát, és kb. 20 percig aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk. Friss fejessalátát kínáljunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin