Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgatorta

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A mélyhűtött leveles tésztát hagyjuk felengedni. A spárgát alaposan megtisztítjuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. A sonkát vékony csíkokra metéljük. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk, és apróra vagdaljuk.
Elkészítés: A spárgát a vajjal és a cukorral nem túl puhára főzzük. A besamelt elkeverjük a tojásokkal és a tojássárgájákkal. Beledolgozzuk a sonkát, a sajtot és a petrezselymet is. Kevés borssal fűszerezzük. A leveles tésztát kinyújtjuk, a lapokat egymásra fektetjük, és még egyszer kinyújtjuk. Hideg vízzel kiöblítünk egy kb. 28 cm átmérőjű tortaformát, és kibéleljük a tésztával úgy, hogy az oldalára is jusson. A lelógó részeket levágjuk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A formába öntjük a besamelt (körülbelül a forma kétharmadáig érjen), belenyomkodjuk a spárgát, és kb. 20 percig aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk. Friss fejessalátát kínáljunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek