Elkészítés: A tököt megtisztítjuk, kimagozzuk, és 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk. Szűrőbe tesszük és citrommal, sóval, cukorral ízesített, forrásban lévő vízzel leöntjük.
A lecsöpögtetett tökszeleteket vajjal kikent tűzálló tálban egymás mellé fektetjük.
5 dkg vajból, lisztből és a tejből besamelt készítünk. Sóval, borssal ízesítjük, beleszórjuk az apróra vágott kaprot, majd a tűzről levéve belekeverjük a tejszínt és a tojássárgáját, végül a reszelt sajt felét. A mártást a tökszeletekre öntjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és egy kis zsemlemorzsával, majd a sütőben szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre