A spárga fás részét letörjük, majd alaposan megmossuk, és felöntjük annyi enyhén sós vízzel, hogy ellepje. Forrástól számítva 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vizet öntünk rá, hogy minél előbb lehűljön.
A túróhoz hozzáadjuk a reszelt sajt felét és a tojást. Megsózzuk, megborsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
A leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd négy egyforma darabra vágjuk. Ezután a szélétől kb. 2 cm-re körbevágjuk úgy, hogy figyeljünk arra, hogy a tésztát ne vágjuk át egészen. A tésztalapokat ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Az összekevert túrós tölteléket elosztjuk rajtuk, majd rárakjuk a spárgát, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd addig sütjük, amíg piros és ropogós lesz. Tálalás előtt langyosra hűtjük, majd úgy kínáljuk.
Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem. A ropogósra sült leveles tészta a túrós töltelékkel, és a roppanós spárgával szinte abbahagyhatatlan. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!