Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spárgás-túrós levél

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag zöld spárga
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet szerecsendió
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

    1. A spárga fás részét letörjük, majd alaposan megmossuk, és felöntjük annyi enyhén sós vízzel, hogy ellepje. Forrástól számítva 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vizet öntünk rá, hogy minél előbb lehűljön.
    2. A túróhoz hozzáadjuk a reszelt sajt felét és a tojást. Megsózzuk, megborsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
    3. A leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd négy egyforma darabra vágjuk. Ezután a szélétől kb. 2 cm-re körbevágjuk úgy, hogy figyeljünk arra, hogy a tésztát ne vágjuk át egészen. A tésztalapokat ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
    4. Az összekevert túrós tölteléket elosztjuk rajtuk, majd rárakjuk a spárgát, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd addig sütjük, amíg piros és ropogós lesz. Tálalás előtt langyosra hűtjük, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés

Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem. A ropogósra sült leveles tészta a túrós töltelékkel, és a roppanós spárgával szinte abbahagyhatatlan.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin