Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spárgás tortilla (lepény)

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 40 dkg zöld spárga
  • vaj a formához
  • 1/2 db lime
  • 5 db tojás (L)
  • Cayenne-bors

Elkészítés

    1. A burgonyát héjában megfőzzük 20 perc alatt, majd meghámozzuk és felszeleteljük. A sütőt előmelegítjük 130 fokra.
    2. A megmosott spárgasípokat az alsó harmadukon meghámozzuk, és a fás végek eltávolítása után ferdén feldaraboljuk. Egy piteformát kivajazunk, majd rétegesen belerakjuk a burgonyát és a spárgát.
    3. A lime levét kifacsarjuk. A szétválasztott tojások fehérjét félkemény habbá verjük. A villával elkevert tojássárgájákat a lime-lével és némi sóval, valamint Cayenne-borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
    4. A tojásos keveréket a burgonyás spárgára öntjük, és a formát óvatosan megrázogatjuk, hogy mindenhova jusson belőle. Végül a tortillát készre sütjük 45-50 perc alatt.

Megjegyzés

Tálalás előtt a tortillát tetszés szerint megszórhatod friss zöldfűszerrel, pl. kakukkfűvel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin