Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spárgás-tejszínes csirkemell

5/5

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • 50 dkg spárga
  • 1 db lila hagyma
  • 1 ek kukoricaliszt
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • sajt
  • őrölt fehérbors
  • tárkony

Elkészítés

    1. A kukoricalisztet, a sót, az őrölt fehérborsot összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkemellfiléket. Ezután egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, majd belehelyezzük a csirkemelleket. Pár perc alatt mindkét oldalukat szép barnára sütjük, majd kivesszük és félretesszük.
    2. A visszamaradt zsiradékba szórjuk az apróra felvágott lilahagymát, és üvegesre pároljuk. Felöntjük a borral és a tejszínnel, majd ízlés szerint fűszerezzük tárkonnyal, sóval, őrölt borssal és a húsleveskockával. 2-3 perc alatt kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
    3. Egy sütőtálba helyezzük az elősütött csirkemelleket, majd köré tesszük a megtisztított, feldarabolt spárgát. Óvatosan ráöntjük a tejszínes-hagymás szószt, majd alufóliával lefedjük.
    4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten 20 percig pároljuklefedve. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és megszórjuk reszelt sajttal, majd addig sütjük, amíg a sajt ráolvad és aranybarna színt kap. Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin