Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás-sonkás palacsinta

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg spárga
  • 1/2 citrom
  • 1 kk. cukor
  • A sajtkrémmártáshoz:
  • 12,5 dkg natúr tejszínes krém sajt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/2 citrom leve
  • A körethez (8 palacsintához):
  • 18 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3,5 dl tej
  • 2 dl ásvány- vagy szódavíz
  • A sütéshez:
  • olaj
  • 8 szelet gépsonka
  • A díszítéshez: kapor

Elkészítés

Előkészítés: A palacsintához a lisztet simára keverjük a tojással, a tejjel és egy csipet sóval, amíg a spárgát megtisztítjuk, pihenni hagyjuk. A spárgát megtisztítjuk, megmossuk, majd 8-10 szálat a fejénél összefogunk, és egyforma hosszúságúra vágunk. Vékony zsineggel összekötve csinos kis kötegekké rendezzük. Közben lábasban vizet forralunk, a citromot beledobjuk, 1 kk. sóval és a cukorral ízesítjük. A spárgát belerakjuk, majd a lángot mérsékelve, 12-15 perc alatt (a szálak vastagságától függően) félpuhára főzzük. Ha kész, szűrőkanállal óvatosan jeges vízbe szedjük. Megvárjuk, amíg kihűl, leszűrjük, lecsepegtetjük.

Elkészítés: A palacsintatésztához keverjük a vizet. Kiolajozunk egy serpenyőt, és egymás után 8 palacsintát sütünk. Mindegyikre egy-egy szelet sonkát fektetünk, és jó szorosan föltekerjük, hagyjuk kissé kihűlni. Végül kicsit ferdén, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Sajtkrémmártás: A mártáshoz a krémsajtot a tejföl felével kis lángon, kevergetve fölmelegítjük. A lisztet és a maradék tejfölt összekeverjük, és a krémsajtos masszát ezzel besűrítjük. Megsózzuk, és a citromlével ízesítjük, ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk.

A spárgákat, miután a zsineget leoldottuk róluk, szintén megmelegítjük, tálra rakjuk. A forró mártással leöntjük, és a sonkás palacsintával körítjük. Tetejét kaporral díszítjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 718 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss