Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás rizottó fogassal 

default user icon
MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A megmosott spárgasípok fás végét eltávolítjuk, alsó harmadukat meghámozzuk. A fejeket a csúcs alatt 5 cm-rel levágjuk és félretesszük. A sípok megmaradt részét felszeleteljük, 2 dl alaplében kb. 8 percig főzzük, majd botmixerrel vagy turmixgépben darabosra pürésítjük.
  2. A maradék alaplét felforraljuk. Közben a megtisztított salotta-, valamint fokhagymát nagyon apróra kockázzuk, és 2 ek olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, és közepes tűzön üvegesre pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és a folyadékot szinte teljesen elfőzzük. Ezután annyi forró alaplét öntünk rá, amennyi éppen ellepi, majd megvárjuk, hogy a rizs felszívja. Adagonként ugyanígy hozzáadjuk a maradék alaplét, és gyakran átkeverve főzzük kb. 20 percig.
  3. Közben, a rizottó elkészülte előtt kb. 7 perccel serpenyőben felhevítünk 2 ek olívaolajat. Közepes tűzön roppanósra pirítjuk rajta a félretett spárgafejeket, majd megsózzuk, megborsozzuk.
  4. A megmosott, konyhai papírtörlőn leszárított fogasfilét 4 egyforma szeletre vágjuk, és sóval, borssal bedörzsöljük. A forró vízzel lemosott citrom közepéből 4 karikát kivágunk, és a gyümölcs levét kifacsarjuk. Serpenyőben felhevítjük a maradék 2 ek olívaolajat. A bőrrel lefelé belefektetjük a halszeleteket, és a bőr pirulásáig sütjük. Ezután megfordítjuk, és a citromkarikákat hozzáadva készre sütjük.
  5. A spárgapürét és az apróra kockázott hideg vajat az elkészült rizottóba keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és citromlével ízesítjük.
  6. A rizottót adagonként tányérokra szedjük, majd elrendezzük rajta a spárgacsúcsokat, a fogasszeleteket és a citromkarikákat. Tetszés szerint turbolyával vagy petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss