Elkészítés: A spárgát és a répát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd roppanósra kigőzöljük. Hagyjuk hűlni.
A leveles tésztával kibélelünk egy kb. 24 cm átmérőjű kerek formát úgy, hogy 3-4 cm magasan az oldalakra is jusson. 180 fokos sütőben 15 percig elősütjük. (Aki szeretné, sütheti az alufóliás, szárazbabos módszerrel, mert a tészta meglehetősen felpúposodik, én bevállaltam a púposodást.)
A tejfölt habosra kikeverjük a tojással, ízesítjük a fokhagymával, hagymával, zöldségkeverékkel, sóval, borssal.
A gőzölt zöldségeket az elősütött tésztára helyezzük, és leöntjük a tejfölös masszával, majd a sütőben további 15 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre