Elkészítés: A felszelt csirkemellet (vagy pulykamellet) sózom, majd színes borsot darálok rá. A rozmaringbokromat kissé megkopasztom, és feldarabolom a levélkéket.
4-5 teáskanál olajban keverem a rozmaringot, és belereszelem a citromhéjat. Ezt a fűszerezett húsokra kenem, majd félreteszem pácolódni, amíg a többi hozzávaló elkészül.
A spárgát megmosom, levágom a végét, megpucolom. Kevés vizet forralok, ízesítem sóval, citromlével és 2 csipet cukorral. Ebben kb. 10 percet főzöm a sípokat.
A vajat megolvasztom, beleteszem a lisztet, és kifehérítem. Sózom, majd felöntöm a hideg tejjel, vagyis besamel mártást készítek. A besűrűsödött mártásba keverem a fél citrom levét, a parmezánt, és őrölök bele színes borsot.
A hússzeleteket kifehérítem teflonserpenyőben, majd egy hőálló tálba rendezem, szorosan egymás mellé. Erre rászedem a spárgasípokat, majd leöntöm a mártással.
Ha halmozni akarjuk az élvezeteket, a tetejére reszelhetünk még sajtot.
Az egészet előmelegített sütőben (légkeverés: 170 fok) kb. 25-30 perc alatt megsütöm, illetve amíg a mártás megpirul a tetején.
Rizzsel tálalom, és ecetes uborkát kínálok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre