Keress receptre vagy hozzávalóra

Spárgás-póréhagymás tészta

Hozzávalók

  • 2 db póréhagyma
  • 12 db zöld spárga (fagyasztott is jó)
  • 1 db fejes saláta
  • 12 dkg zöldborsó (fagyasztott is jó)
  • 30 dkg szarvacska tészta
  • 4 ek pesto
  • parmezán
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A megtisztított pórét és spárgát kisebb darabokra vágjuk. A saláta külső leveleit eltávolítjuk, a belső részét felcsíkozzuk. A zöldségeket forrásban lévő, sós vízbe tesszük a borsóval együtt, és az újraforrástól számított 1-2 percig főzzük. Végül leszűrjük a keveréket.

    2.

    A szarvacskát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagolásán megadott utasítás szerint. Félreteszünk egy kevés főzőlét, majd a tésztát leszűrjük és lecsepegtetjük, azután összeforgatjuk a pestóval és a félretett főzőlével.

    3.

    A pestós tésztát tányérokra halmozzuk a zöldségekkel együtt, végül sózzuk és borsozzuk. Egy kevés frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Fejes saláta helyett használhatunk spenótot is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek