Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd a tésztát fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük kb. fél órára.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, belesimítjuk a piteformába, alufóliát teszünk rá, arra pedig sütőbabot vagy bármilyen más hüvelyest, és előmelegített 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. Majd levesszük a fóliát, a tésztát megkenjük tojással, és további 5 percig sütjük.
A spárga fás részeitől megszabadulunk: egyszerűen a két végénél fogva meghajlítjuk, és ott törik el, ahol a fás rész kezdődik. Ezután sós vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, leszárítjuk. A szalonnát az újhagymával lepirítjuk, majd a tejfölhöz keverjük. A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejfölle, fűszerezzük.
Az elősütött tésztán elrendezzük a spárgát és a paprikacsíkokat, a felkockázott sajtot, és ráöntjük a tölteléket. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Salátával kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre