Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás-halas rétes fehérbormártással

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db pangasius filé (ízlés szerint másfajta hal is lehet)
  • 50 dkg spárga
  • hal fűszerkeverék
  • citrom
  • színes bors
  • 1 db tojás
  • olívaolaj
  • A fehérbormártáshoz:
  • 2 dkg vaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 dl fehérbor
  • 3 dl húsleves alaplé
  • 4 dl tejszín
  • őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A spárgát enyhén sós vízben pár perc alatt félpuhára főzzük, leszűrjük, teljesen kihűtjük.

A pangasius filét megcsepegtetjük citromlével, majd megszórjuk hal fűszerkeverékkel és egy kevés színes borssal. Kicsit állni hagyjuk, majd egy serpenyőben pici olívaolajat hevítünk, és mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az előnyújtott leveles tésztát ráhelyezzük. Ezután a szélétől kicsit beljebb ráteszünk egy sor kihűtött spárgát. A spárga tetejére ráhelyezzük az elősütött halszeleteket, majd befedjük a maradék spárgával. A tészta két szélét kicsit behajtjuk, majd óvatosan feltekerjük. Tetejét egész felvert tojással megkenjük.

Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük.

A mártáshoz egy serpenyőbe tesszük a vajat, felolvasztjuk. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk (vigyázzunk, ne piruljon meg!). Hozzáöntjük a fehérbort, majd a serpenyő aljáról alaposan felkaparjuk a zsiradékot, és erősebb lángon felére forraljuk. Ezután felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és addig főzzük, hogy kb. 1 dl maradjon.

Ezután belekeverjük a tejszínt, és tovább főzzük, hogy besűrűsödjön.
Végül egy szitán átszűrjük, és tálalásig melegen tartjuk.

Tálaláskor a rétest felszeleteljük, és a mártással kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss