Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spárgás-gombás rizottó

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4-6 személyre:
  • 40 dkg kerekszemű rizs
  • 50 dkg friss zöldspárga
  • 50 dkg fehér csiperkegomba
  • 5 dkg frissen reszelt parmezán vagy más keménysajt (pl. Grana Padano)
  • 1,5 l forró zöldségleves
  • 1 kis fej hagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 nagy csokor friss pterzselyemzöld felaprítva
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst alaposan megmosom, szűrőkanálban megszárítom.

    A spárgák végeit letöröm, az alsó harmadát meghámozom, nagyjából 2 cm hosszúra darabolom. A gombákat tisztítást követően 1/2 cm vastagra szeletelem. A hagymát egészen finomra kockázom. A zöldséglevest a tűzhelyen tartom, hogy enyhén gyöngyözve forrjon.

    Egy méretes lábosban 2 dkg vajon és az olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a rizst. Alaposan átforgatom, majd 1 merőkanál forró levessel felöntöm. Amikor tökéletesen magába szívta a nedvességet, újabb merőkanállal adok hozzá. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a gombát. Ha a gomba is kieresztette a víztartalmának egy részét, újabb levesadaggal keverem tovább.

    Ha már jócskán megduzzadtak a rizsszemek, akkor adom csak hozzá a spárgát, aminek elegendő lesz néhány perc, hogy roppanós legyen, de megőrizze üdítően élénk színét.

    Mikor már minden szinte tökéletes, a rizs megpuhult, kellően krémes, hozzákeverem a reszelt parmezánt és a vajat is. Ha szükséges, sózom, és bőkezűen borsozom. Félrehúzom a tűzhelyről, és ekkor adom hozzá az egészen finomra aprított petrezselyemzöldet. A forró rizottó gőzében pillanatok alatt kissé összeesik a petrezselyem, de megmarad élénk színe.

    Azonnal tálalom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és trükkök Habliliom blogjában! >>>

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin