Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spárgás-cukkinis burgonyatorta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4-6 személynek:
  • 45 dkg burgonya
  • 45 dkg zöldspárga és cukkini vegyesen
  • 5 lap rétestészta
  • 1/2 bögre olvasztott vaj
  • 1/2 bögre reszelt trappista sajt
  • 1/2 bögre reszelt cheddar sajt
  • 3 tojás
  • 2 dl zsíros tejszín
  • szerecsendió reszelve
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A meghámozott és felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük (kb. 15 perc). Ezalatt a spárgát megtisztítjuk, és eltávolítjuk az esetleg már fás szárvégeket. Forrásban lévő sós vízben 4 percig blansírozzuk, majd leszűrjük, jól lecsöpögtetjük.

    A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

    Egy hőálló tálba (formája szabadon választható) rétegezzük a réteslapokat, amiket egyenként megkenünk olvasztott vajjal. A szélei kissé túllóghatnak az formán.

    A megfőtt burgonyát egy burgonyatörővel összetörjük, hozzákeverjük a reszelt sajtokat. Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat a tejszínnel, majd hozzákeverjük a sajtos tört burgonyához. Frissen reszelt szerecsendióval, sóval,borssal ízesítjük.

    A burgonyás tölteléket elegyengetjük a tésztán, majd a kilógó széleket visszahajtjuk, peremet formázunk belőle. A blansírozott spárgával és a vékonyra szeletelt cukkinikarikákkal kirakjuk a torta tetejét. Olvasztott vajjal megkenjük a zöldségeket, és előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük.

    Tálalás előtt 10 percig hagyjuk pihenni, így könnyebb lesz szeletelni. Friss zöldsalátával tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin