Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spárgás-csirkés tészta eperrel

Hozzávalók

  • 40 dkg széles metélt
  • 40 dkg csirkemell
  • 20 dkg zöldspárga
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 10 dkg eper
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 ek pesto
  • frissen őrölt bors
  • tengeri só

Elkészítés

    1.

    A tésztát fogkeményre főzzük forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Leszűrjük és melegen tartjuk. A megtisztított spárgát feldaraboljuk, és forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. 1 dl főzőlevet félreteszünk, a zöldséget leszűrjük.

    2.

    A raguhoz 1 percig pirítjuk a finomra vágott hagymát a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, felcsíkozott csirkemellet, és további 2 percig pirítjuk együtt. Hozzáadjuk a főtt spárgát és a pestót, majd sózzuk és borsozzuk.

    3.

    A félretett főzőlevet 1/2 percig forraljuk, hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott epret, és 10 másodpercig főzzük. Ezt is a raguhoz adjuk, majd a tésztával összeforgatjuk. Forrón tálaljuk.

A spárga alját törjük le ott, ahol hagyja magát, hámozni nem kell. A nagy rügyeket éles kiskéssel vágjuk le.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin