A tésztát fogkeményre főzzük forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Leszűrjük és melegen tartjuk. A megtisztított spárgát feldaraboljuk, és forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. 1 dl főzőlevet félreteszünk, a zöldséget leszűrjük.
A raguhoz 1 percig pirítjuk a finomra vágott hagymát a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, felcsíkozott csirkemellet, és további 2 percig pirítjuk együtt. Hozzáadjuk a főtt spárgát és a pestót, majd sózzuk és borsozzuk.
A félretett főzőlevet 1/2 percig forraljuk, hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott epret, és 10 másodpercig főzzük. Ezt is a raguhoz adjuk, majd a tésztával összeforgatjuk. Forrón tálaljuk.
A spárga alját törjük le ott, ahol hagyja magát, hámozni nem kell. A nagy rügyeket éles kiskéssel vágjuk le.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre