Spárgás-csirkés penne

Hozzávalók

  • 4 szál újhagyma
  • 50 dkg zöld spárga
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg penne
  • 2 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1,25 dl száraz fehérbor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1,5 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 db babérlevél
  • 12 db zsályalevél

Elkészítés

    1. A megtisztított újhagyma fehér részét felkarikázzuk, a zöldjét 4 cm-es darabokra metéljük. Szükség esetén a spárga fás végeit eltávolítjuk, és a sípok alsó harmadát meghámozzuk. Ezután a spárgasípokat 5 cm-es darabokra vágjuk. A csirkemellfilét hideg vízzel leöblítjük, leszárítjuk és csíkokra metéljük.
    2. Egy nagy fazékban bőven sós vizet forralunk, és a tésztát kifőzzük a csomagolásán olvasható leírás szerint.
    3. Közben a nagy serpenyőben felhevített olívaolajon a húst megpirítjuk 3-4 perc alatt, majd megsózzuk, megborsozzuk és kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk az újhagyma fehér részét. Kevergetve felöntjük a borral, a tejszínnel, valamint az alaplével, és a babérlevéllel ízesítjük. Egyet forralunk rajta, majd beleszórjuk a spárgadarabokat, és további 2 percig forraljuk. Ezután hozzáadjuk az újhagyma zöldjét és a húst. Végül újra felforraljuk, és roppanósra főzzük benne a spárgát 1-2 perc alatt.
    4. Közben a megmosott, leszárított zsályát csíkokra metéljük. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, majd visszatesszük az edénybe. A babérlevelet kiemeljük. A tésztát megöntözzük a tejszínes szósszal, és kevergetve összemelegítjük kb. 1 perc alatt. Megsózzuk, megborsozzuk, adagonként tányérokra halmozzuk, és a zsályával megszórva tálaljuk.
Csirkemellfilé helyett nyers vagy maradék húsvéti sonkával is elkészítheted. Penne helyett másféle tészta is megfelel. A bordás felületűeken jól megtapad a szósz. A tejszínes szósznak néhány csepp citromlével pikáns ízt kölcsönözhetsz.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek