Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás csirkeragu

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, megmosott csirkedarabokat megsózzuk, egy nagyobb serpenyőbe rakjuk, hozzáadjuk az apróra kockázott zöldségeket, felöntjük annyi csontlével, amennyi ellepi, és főzni kezdjük. Lefedve, lassú tűzön félpuhára főzzük. Főzés közben beleszórjuk a szemes borsot.

Ezután a húst és a zöldségeket kiszedjük, és a visszamaradt levet a vajból és lisztből készült rántással besűrítjük. Visszatesszük a csirkét, beletesszük a spárgát és a gombát, majd együtt puhára pároljuk. Néhányszor megkeverjük, nehogy leragadjon.

Ezután a tojássárgáját a tejszínnel elkeverjük, és a húshoz adjuk, de ezzel már nem főzzük tovább. A kiszedett ragut megszórjuk aprított petrezselyemmel, és ízlés szerint citromkarikákat teszünk rá.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss