Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spárgás csirkeragu

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db csirkemell
  • 2 db csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • csontlé
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 15-20 dkg liszt
  • 15-20 dkg gomba
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejszín
  • pár szem egész bors
  • 30 dkg spárga
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított, megmosott csirkedarabokat megsózzuk, egy nagyobb serpenyőbe rakjuk, hozzáadjuk az apróra kockázott zöldségeket, felöntjük annyi csontlével, amennyi ellepi, és főzni kezdjük. Lefedve, lassú tűzön félpuhára főzzük. Főzés közben beleszórjuk a szemes borsot.

    Ezután a húst és a zöldségeket kiszedjük, és a visszamaradt levet a vajból és lisztből készült rántással besűrítjük. Visszatesszük a csirkét, beletesszük a spárgát és a gombát, majd együtt puhára pároljuk. Néhányszor megkeverjük, nehogy leragadjon.

    Ezután a tojássárgáját a tejszínnel elkeverjük, és a húshoz adjuk, de ezzel már nem főzzük tovább. A kiszedett ragut megszórjuk aprított petrezselyemmel, és ízlés szerint citromkarikákat teszünk rá.

    Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin