Elkészítés: A megtisztított, megmosott csirkedarabokat megsózzuk, egy nagyobb serpenyőbe rakjuk, hozzáadjuk az apróra kockázott zöldségeket, felöntjük annyi csontlével, amennyi ellepi, és főzni kezdjük. Lefedve, lassú tűzön félpuhára főzzük. Főzés közben beleszórjuk a szemes borsot.
Ezután a húst és a zöldségeket kiszedjük, és a visszamaradt levet a vajból és lisztből készült rántással besűrítjük. Visszatesszük a csirkét, beletesszük a spárgát és a gombát, majd együtt puhára pároljuk. Néhányszor megkeverjük, nehogy leragadjon.
Ezután a tojássárgáját a tejszínnel elkeverjük, és a húshoz adjuk, de ezzel már nem főzzük tovább. A kiszedett ragut megszórjuk aprított petrezselyemmel, és ízlés szerint citromkarikákat teszünk rá.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre