Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spárgás csirkeragu friss bazsalikommal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg szeletelt bacon
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 7 szál fehér spárga
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A bacont kétujjnyi csíkokra vágom, serpenyőbe teszem, adok hozzá egy löttyintés szőlőmagolajat, hozzáadom a felkarikázott póréhagymát, majd a csíkokra vágott csirkemellfilét, és gyakori kevergetés mellett pirítom, közben sózom, borsozom.

    Mikor a csirke megpuhult, hozzáadom a vékony csíkokra vágott paprikát. Öntök alá 1 deci vizet, és fedő alatt párolom. Majd az előzőleg megtisztított spárgát, aminek az alsó fás részét eltávolítottam és 2 centis darabokra vágtam, hozzáadom a csirkéhez, és pár perc alatt puhára főzöm. Végül a bazsalikomleveleket beleteszem.

    A tejszínt 1 tojássárgájával simára keverem, hozzáöntöm a csirkéhez, és így besűrítem az ételt. Már nem forralom, nehogy a tojássárgája különváljon a tejszíntől.

    Hófehér, illatos basmati rizzsel tálalom.

Megjegyzés

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető friss tavaszi recept spárgával és csirkével.

veruss74
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin