Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás csirkeragu friss bazsalikommal

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A bacont kétujjnyi csíkokra vágom, serpenyőbe teszem, adok hozzá egy löttyintés szőlőmagolajat, hozzáadom a felkarikázott póréhagymát, majd a csíkokra vágott csirkemellfilét, és gyakori kevergetés mellett pirítom, közben sózom, borsozom.

Mikor a csirke megpuhult, hozzáadom a vékony csíkokra vágott paprikát. Öntök alá 1 deci vizet, és fedő alatt párolom. Majd az előzőleg megtisztított spárgát, aminek az alsó fás részét eltávolítottam és 2 centis darabokra vágtam, hozzáadom a csirkéhez, és pár perc alatt puhára főzöm. Végül a bazsalikomleveleket beleteszem.

A tejszínt 1 tojássárgájával simára keverem, hozzáöntöm a csirkéhez, és így besűrítem az ételt. Már nem forralom, nehogy a tojássárgája különváljon a tejszíntől.

Hófehér, illatos basmati rizzsel tálalom.

Megjegyzés

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető friss tavaszi recept spárgával és csirkével. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss