Elkészítés: A bacont kétujjnyi csíkokra vágom, serpenyőbe teszem, adok hozzá egy löttyintés szőlőmagolajat, hozzáadom a felkarikázott póréhagymát, majd a csíkokra vágott csirkemellfilét, és gyakori kevergetés mellett pirítom, közben sózom, borsozom.
Mikor a csirke megpuhult, hozzáadom a vékony csíkokra vágott paprikát. Öntök alá 1 deci vizet, és fedő alatt párolom. Majd az előzőleg megtisztított spárgát, aminek az alsó fás részét eltávolítottam és 2 centis darabokra vágtam, hozzáadom a csirkéhez, és pár perc alatt puhára főzöm. Végül a bazsalikomleveleket beleteszem.
A tejszínt 1 tojássárgájával simára keverem, hozzáöntöm a csirkéhez, és így besűrítem az ételt. Már nem forralom, nehogy a tojássárgája különváljon a tejszíntől.
Hófehér, illatos basmati rizzsel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre