Spárgaleves pirított baconnel

Hozzávalók

  • 90 dkg zöld spárga ( 3 csomag)
  • 7 dl húslevesalaplé
  • 2 db póréhagyma
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek vaj
  • 2 szelet bacon
  • őrölt szerecsendió
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd a finomra vágott vörös- és póréhagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáöntjük a húslevesalaplét, és 10 percig főzzük.

    2.

    A spárga alsó részeit levágjuk, és félreteszünk belőle néhány darabot a díszítéshez. A többit kisebb részekre feldaraboljuk. A félretett spárgafejeket a leveshez adjuk, 3 percig főzzük, majd kimerjük őket, és hideg vízzel leöblítjük (kb. 30 másodpercig, hogy megtartsa az élénk zöld színét).

    3.

    A feldarabolt spárgát a leveshez adjuk, sózzuk és borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval, majd fedő alatt 5 percig vagy puhulásig főzzük. Ezután a tűzről lehúzzuk, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük a levest.

    4.

    A baconszeleteket kettévágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk. A leveseket tányérokba kanalazzuk, majd a főtt spárgafejekkel és a pirított baconnel díszítve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin