Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Spárgakrémleves ropogós baconnel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csokor zöldspárga
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 2-3 szem burgonya
  • 2 ek száraz fehérbor
  • 4 dl húslevesalaplé
  • 1 nagyobb csipet szerecsendió
  • bors
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csomag bacon

Elkészítés

    1. A spárgákat alaposan megmossuk, a fás szárukat és a spárgafejeket levágjuk, utóbbiakat félretesszük. A szárakat felaprítjuk.
    2. Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt spárgát és felkockázott burgonyát. Átpirítjuk, majd hozzáöntjük a fehérbort, és pár percig pároljuk, amíg az alkohol elillan.
    3. Felöntjük az alaplével, és fűszerezzük ízlés szerint.
    4. Ha a zöldségek megfőttek, leturmixoljuk egy botmixerrel, hozzákeverjük a tejszínt, és forralunk rajta egyet.
    5. A spárgafejeket és bacon zeleteket 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.Tálalásnál egy mélytányérba levest szedünk, és a sült spárgafejekkel és baconropogóssal kínáljuk.

      Íme a recept videón >>> 

      Még több finomság spárgával >>> 

      Krémlevesek >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes