Elkészítés: A spárga felső végét (kb. 2 cm) levágjuk és félretesszük, a többit megpucoljuk, a fás részét kidobjuk. A többit felkarikázzuk.
A hagymát apróra vágva kevés olajon
megdinszteljük, rászórjuk a spárgát (nem a felső végét, az a végén kerül a levesbe). Nagyon pici tárkonyt teszünk bele, pár percig kevergetjük, majd felöntjük kb. 1,5 l vízzel, amiben előtte feloldottuk a húsleveskockát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára főzzük.
Közben kevés vízben a spárgafejeket pár perc alatt megfőzzük, kivesszük a vízből és félretesszük.
Amikor a spárga megfőtt, kézi
mixerrel pürésítjük. Külön tálban a tejszínt a tojássárgájával és a liszttel
jól kikeverjük, és a levesbe öntjük. A spárgafejeket belerakjuk, kicsit összeforraljuk, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre