Elkészítés: A spárgát alaposan megpucoltam, hogy ne maradjon kérge, és 1 liter sós, enyhén cukros vízben 10 perc alatt puhára főztem.
A megfőtt spárgákat kihalásztam a vízből, a fejüket levágtam (az a legfinomabb, legpuhább rész), félretettem, abból lett a betét a levesbe. A többit botmixerrel pépesítettem, és visszaöntöttem a vízbe.
2 evőkanál lisztet kevés félkész levessel kikevertem, ezzel besűrítettem, majd a már majdnem kész levest felöntöttem a tejszínnel. Ezzel már nem szabad forralni, nehogy összefusson. (Ha netán mégis megteszi a dög, botmixerrel még segíthetünk a dolgon.) Amikor elkészült, beleszórtam a spárgafejeket.
A feltéthez a szelet sonkákat kisebb kockákra vágtam, 1 kávéskanálnyi vajon megpirítottam, és a kitálalt leves tetejére szórtam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre