Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgakötegek pirított mandulával

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg fehér spárga
  • 25 dkg zöldspárga
  • 4 vékony szelet edámi sajt (emmentálival, trappistával is helyettesíthető)
  • 4 dkg hámozott, szeletelt mandula
  • frissen őrölt bors
  • A spárga főzéséhez:
  • kb. 3/4 l víz
  • 1 teáskanál só
  • 3/4 teáskanál cukor
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés

Elkészítés: A spárgák végeit letöröm, meghámozom. A vizet a sóval, cukorral, citromlével felforralom. Előbb a fehér spárgákat kb. 12-15 perc alatt, majd a zöldeket kb. 6-8 perc alatt roppanósra főzöm. Ha vastagabbak a spárgák, a főzési idő néhány perccel megnő.

A spárgákat jeges vízbe mártom, majd tálra szedem.

A vékony sajtszeletekből 1,5 cm hosszú csíkokat vágok. A mandulaszeleteket zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítom.

A spárgák vastagságától függően 1 fehéret és 1 zöldet, vagy 1 fehéret 2 zölddel kötegekbe rendezek, a sajtcsíkokkal spirálisan átkötöm. A spárga főzővizéből 1 evőkanálnyit a sütőtálba merek (a többiből remek leves készülhet!), erre helyezem a kötegeket. A tetejüket befedem a pirított mandulalapokkal, frissen őrölt borssal alaposan megszórom.

Forró sütőben néhány perc alatt megolvasztom a sajtot – aki pirultabban szereti, tovább is sütheti. A tál aljára mert főzőlé megakadályozza a sajtok letapadását. Frissen a legízletesebb!

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss