Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárga roston sült csirkével és hollandi mártással

MME MME
45 perc
bonyolult
költséges
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A spárgát meghámozzuk, a fás végeit levagdossuk, majd ezeket a leeső darabokat 1 liter vízben a sóval, a borssal, a cukorral és a citrom kifacsart levével felforraljuk, majd 10 percig főzzük.
  2. A zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk a vajon.
  3. A csirkemellet felvágjuk, és a vajon megsütjük oldalanként 5-5 perc alatt egy serpenyőben, közben megsózzuk, megborsozzuk.
  4. A vajat a hollandi mártáshoz felforraljuk, majd az 1 ek vízzel és a citromlével összekevert tojássárgájához lassan hozzácsorgatjuk, folyamatosan és gyorsan kevergetve. A sót és a Cayenne-borsot csak a végén adjuk hozzá.
  5. A spárga levét átszűrjük, és a fehér spárgát 6-7 percig abáljuk benne, majd leszűrjük.
  6. A csirkemellet a vágódeszkára tesszük. Ismét felforrósítjuk a serpenyőt, amiben a húst sütöttük, majd a zöld spárgát 1-1,5 perc alatt erős lángon megpirítjuk benne.
  7. Tányérokra rendezzük a fehér és a zöld spárgát, valamint a csirkehúst, leöntjük hollandi mártással, végül megszórjuk a pirított zsemlemorzsával.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A SPÁRGA ROSTON SÜLT CSIRKÉVEL ÉS HOLLANDI MÁRTÁSSAL

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss