Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárga egyszerűen

MME MME
4.4/5
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megsikáljuk, és héjában puhára főzzük. A spárgát megmossuk, meghámozzuk, legjobb, ha krumplihámozóval dolgozunk. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjon rajta héj, mert keserű lesz. A fás végeit levágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.

Elkészítés: A spárgát a vajjal, a cukorral, a citromlével, egy kevés sóval ízesített vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Érdemes 6-8 spárgaszálat összekötni, mert így könnyebb a főzése. Zsiradék nélkül megpirítjuk a napraforgómagot egy serpenyőben, és tányérra borítjuk. A tejfölt elkeverjük 4-5 evőkanál spárga főzőlével, felmelegítjük, sóval, borssal fűszerezzük. Belekeverünk 4 evőkanál napraforgómagot, a petrezselymet. A spárgát tányérokra szedjük, leöntjük a szósszal, és megszórjuk a napraforgómaggal. Héjában főtt burgonyát kínálunk hozzá.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 415 kcal

Ezek is érdekelhetnek