Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spárga egyszerű diómártással

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg fehér spárga
  • 1 kg zöld spárga
  • cukor
  • 5 dkg dió
  • 1 ek diólikőr (elhagyható)
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg hideg vaj

Elkészítés

    1. A spárgát megmossuk, majd a fehér sípokról a csúcs alatt 2 cm-rel kezdve, a zöldekről pedig az alsó harmadukon zöldséghámozóval lehántjuk a héjat. A fás végeket mindkettőről levágjuk. A kétféle spárgát külön-külön 1-1 tk cukor ral és csipetnyi sóval ízesített lobogó vízbe szórjuk, majd a zöldet kb. 10 perc, a fehéret pedig kb. 15 perc alatt roppanósan puhára főzzük.
    2. Közben a mártáshoz a diót tetszés szerint ledaráljuk vagy durvára aprítjuk, és a likőrrel elkevert tejszínbe szórjuk. Felforraljuk, majd sűrűbbre főzzük és félrehúzva beledolgozzuk a kockákra vágott hideg vajat. Végül csipetnyi sóval ízesítjük.
    3. A leszűrt, lecsepegtetett spárgát adagonként tányérokra szedjük és a diómártással leöntve tálaljuk.

    Receptek diómártással >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: http://www.umweltberatung.at

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin