Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spárga baconköntösben spenót mártással

Hozzávalók

  • 1 csomag spárga (fehér)
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 60 dkg spenót
  • 2 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt (teljes kiőrlésű búzaliszt)

Elkészítés

    1. A spárgákat megtisztítjuk a fás résztől, kevés sós borsos vízben előfőzzük.
    2. Ha kihűlt, egyesével baconba tekerjük a spárgákat.
    3. Olajjal kikent tepsibe helyezzük a spárgákat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig szép ropogósra sütjük.
    4. Amíg sül a spárga, elkészítjük a spenót mártást: a spenótot leöblítjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd addig főzzük, amíg a spenót összeesik.
    5. 1 evőkanál olajon megpirítjuk a fokhagymát és a lisztet, majd tejjel felengedjük és elkeverjük.
    6. Hozzáadjuk a előfőzött spenótot és botmixerrel pépesítjük. Utána ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a szerecsen diót.
    7. Ha túl sűrű lenne a mártásunk akkor a főző vízzel hígítjük, majd felforraljuk.
    8. Ha megsült a spárga, akkor tálalunk az öntettel meglocsolva tálaljuk.

Megjegyzés

Thanks for Szekeres Lajosné Klári!

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin