Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárga baconköntösben spenót mártással

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgákat megtisztítjuk a fás résztől, kevés sós borsos vízben előfőzzük.
  2. Ha kihűlt, egyesével baconba tekerjük a spárgákat.
  3. Olajjal kikent tepsibe helyezzük a spárgákat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig szép ropogósra sütjük.
  4. Amíg sül a spárga, elkészítjük a spenót mártást: a spenótot leöblítjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd addig főzzük, amíg a spenót összeesik.
  5. 1 evőkanál olajon megpirítjuk a fokhagymát és a lisztet, majd tejjel felengedjük és elkeverjük.
  6. Hozzáadjuk a előfőzött spenótot és botmixerrel pépesítjük. Utána ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a szerecsen diót.
  7. Ha túl sűrű lenne a mártásunk akkor a főző vízzel hígítjük, majd felforraljuk.
  8. Ha megsült a spárga, akkor tálalunk az öntettel meglocsolva tálaljuk.

Megjegyzés

Thanks for Szekeres Lajosné Klári! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss