A spárgát megmossuk, majd a fehér sípokat a csúcs alatt 2 cm-rel kezdve, a zöldeket pedig az alsó harmadukon meghámozzuk. A fás végeket levágjuk.
Egy nagy fazékban bőven vizet forralunk az 1 ek sóval, a cukorral, a citromlével és a vajjal együtt. Beledobjuk a fehér spárgát és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöld spárgát, és további kb. 8 percig főzzük. Ezután a sípokat áttesszük egy tál jéghideg vízbe, majd jól lecsepegtetjük. A főzőlét megőrizzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és egy kevés főzőlében feloldjuk. Végül hozzáöntünk 5 dl főzőlét, jól elkeverjük és enyhén megsózzuk.
A spárgasípokat színek szerint váltogatva lerakjuk egy folpakkal kibélelt hosszúkás formába. Legfelülre tetszetősen elrendezett snidlingszálakat fektetünk. Végül az egészet leöntjük a zselatinos lével, és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni néhány óra alatt.